Nieuws

  • 20-06-2017 - De meeste hypotheken zijn aflossingsvrij. Maar dat betekent niet dat de lening nooit hoeft te worden terugbetaald. Banken en andere hypotheekverstrekkers maken zich zorgen over aflossingsvrije hypotheken. Van de uitstaande hypotheekschuld is 55% aflossingsvrij. Dat kan vooral op langere termijn bij veel huishoudens tot problemen leiden.
  • 07-06-2017 - Heeft u wel eens nagedacht over een levenstestament? Daarmee regelt u zaken voor als u dat zelf niet meer kunt. Bijvoorbeeld na een herseninfarct, bij dementie of om andere redenen.
  • 30-05-2017 - Onverwachte gebeurtenissen in iemands leven zoals echtscheiding, baanverlies van partner, ziekte of overlijden zijn vaak een oorzaak voor geldzorgen. Deze gebeurtenissen vormen veelal de bron voor stress, concentratieverlies, een (tijdelijk) lagere intelligentie en kunnen zelfs leiden tot verzuim op het werk. 
  • 23-05-2017 - Heeft u onlangs de rentevaste periode van uw hypotheek opengebroken of meer afgelost dan het jaarlijkse maximum? Dan is de kans aanzienlijk dat u te veel boeterente heeft betaald. Als dit is gebeurd na 14 juli 2016, moet uw hypotheekverstrekker een nieuwe berekening maken. Concreet betekent dit dat u misschien geld terugkrijgt.
  • 15-05-2017 - De pensioenen staan al jaren onder druk en het einde is nog niet in zicht. Pensioenspecialisten hebben de politiek geadviseerd om het pensioenstelsel op korte termijn te hervormen, maar vooralsnog zijn hiervoor geen concrete plannen. Daardoor lopen steeds meer Nederlanders het risico op een tegenvallend pensioen. Wat doet u? Wacht u totdat Den Haag ingrijpt of regelt u het zelf?
  • 08-05-2017 - Heeft u uw aangifte opgestuurd en u ontdekt dat u aftrekposten bent vergeten, zoals zorgkosten of giften aan goede doelen? U kunt een al ingediende aangifte bijna altijd achteraf nog aanpassen. Let daarbij goed op de regels.

Pagina's