FFP: meerwaarde voor financieel planners

Harde garanties, helder onderscheid

Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk onderscheidt zich van andere adviseurs. Strenge opleidings- en certificeringseisen bieden zijn klanten harde garanties op het gebied van deskundigheid, integriteit en praktijkervaring. Om dit te onderstrepen mag zo’n financieel planner het FFP-logo gebruiken. Verder profiteert hij als FFP-lid van aantrekkelijke ledenvoordelen en praktische hulpmiddelen.

De klant wil zekerheid

Consumenten willen steeds vaker zekerheid over de deskundigheid en objectiviteit van hun financieel adviseur. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk biedt die zekerheid. Dit keurmerk van de Federatie Financieel Planners (FFP) garandeert de kwaliteit van de aangesloten planners. Alleen FFP-leden zijn opgenomen in het certificeringsregister en mogen het FFP-logo en –titel voeren.

Consumentenorganisaties over het keurmerk

Consumentenorganisaties oordelen positief over de FFP en de gecertificeerd financieel planners die hierbij zijn aangesloten. Volgens de Consumentenbond staat de FFP voor “goed financieel advies op diverse terreinen, van juridisch tot fiscaal”. De bond ziet vooral positieve verschillen ten opzichte van andere keurmerken door de persoonlijke registratie, zware examens, permanente opleidingseisen en focus op praktijkervaring.

Andere ledenvoordelen en hulpmiddelen

Naast hun FFP-certificering profiteren financieel planners die lid zijn van de Vereniging FFP nog van diverse andere voordelen en praktische hulpmiddelen:

 • Mogelijkheden voor persoonlijke profilering via je Persoonlijke FFP-pagina, Vooruitkijken.nl en sociale media.
 • Tweewekelijkse LedenNieuws met FFP-nieuws, tweewekelijkse vaknieuwsbrief FFP Kennis & Actualiteit en drie keer per jaar FFP Magazine.
 • Toegang tot interessante evenementen: onder meer FFP Congres, FFP Kennis & Actualiteit, kennisgroepen, en meer.
 • Verkiezing FFP-Financieel planner van het Jaar.
 • Aansluiting bij het FFP-kennisnetwerk (LinkedIn groep met meer dan 2500 leden).

Vergeet niet de ledenvoordelen, die doorlopend ververst worden! Zoals...

 • 40% korting op abonnement Het Financieele Dagblad
 • 15% korting op onder andere Verzameling Wetgeving Financiële en Estate Planning, editie 2016 van uitgeverij Sdu
 • Aantrekkelijke korting op de licentiekosten van de Omniplan Adviesplanner.
 • 25% korting op de e-learning ' Schrijven in eenvoudig Nederlands'  van Bureau Taal.
 • 5% korting op een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir (in 2009, 2011 en 2012 verkozen tot beste inkomensverzekeraar van Nederland).
 • En nog veel meer...

Ook FFP-lid worden en certificatie verwerven?

Bekijk de certificeringseisen en aanmeldprocedure.