Bedrijfsovername

Ook als u ondernemer bent, komt er een dag dat u met pensioen gaat. Als u ook op dat moment het optimale uit uw bedrijf wilt halen, is het verstandig om al in een vroeg stadium na te denken over de overdracht ervan.

Omgekeerd kan het gebeuren dat u een bestaand bedrijf wilt kopen. Een belangrijk onderdeel daarbij is de financiering van de overname.

Waar moet u precies op letten als u een bestaand bedrijf wilt overnemen?

Als er morgen een koper is voor uw bedrijf, heeft u het dan fiscaal en juridisch goed geregeld?

Gerelateerd nieuws

  • Vakantie
    20-06-2016 - Het is zomer, u gaat op vakantie en wilt nog snel een verzekering afsluiten. Gelukkig is er keuze genoeg op internet en kunt u het al voor een paar tientjes regelen. Maar kiest u wel de juiste polis? Wat is al gedekt via bijvoorbeeld de zorgverzekering? 
  • Werk buitenland
    02-06-2016 - Heeft uw bedrijf behoefte aan specialisten die in Nederland moeilijk zijn te vinden en overweegt u buitenlandse experts aan te trekken? Dan kunt u hen een concurrerend aanbod doen vanwege de zogenoemde 30%-regeling. Dit is een fiscale voorziening in de belastingwetgeving waardoor niet-Nederlandse werknemers 30% van hun salaris belastingvrij mogen ontvangen. Maar wat zijn de voorwaarden?
  • belasting
    25-01-2016 - Heeft u een aanmerkelijk belang in een BV met beleggingsvastgoed? Sinds 1 januari 2010 kunnen uw erfgenamen geen gebruik meer maken van de doorschuifregeling. Hierdoor kan het gebeuren dat uw partner of kinderen direct maximaal 20% erfbelasting plus 25% box 2-belasting moeten betalen over een aanmerkelijk belang dat zij door een erfenis verkrijgen. Voor kleinkinderen en overige verkrijgers gelden voor de erfbelasting nog hogere percentages.

Pagina's