Kinderen

Wanneer u gezinsuitbreiding krijgt, verandert er veel in uw leven. Niet alleen op sociaal gebied, ook financieel. Kinderen kosten nu eenmaal geld. En als één van de partners besluit om minder te gaan werken of zich zelfs helemaal te stoppen, heeft dat nog meer gevolgen voor uw financiële situatie.

Ook in latere levensfases spelen geldzaken met betrekking tot kinderen een belangrijke rol. Als ze gaan studeren, bijvoorbeeld. Of wanneer ze hun -eerste- huis kopen. Ook dan wilt u hen natuurlijk helpen. Dat kan door op tijd te beginnen met sparen, maar ook door te schenken.

Kinderen zijn in meerdere opzichten een kostbaar bezit…

Hoe gaan uw kinderen straks hun studiekosten financieren?

Door gunstige fiscale regelingen is het extra interessant om u uw kinderen financieel te helpen.

Gerelateerd nieuws

  • Scheiden ouder stel
    10-03-2017 - Weet u hoe hoog de kosten zijn als u of één van of uw ouders noodgedwongen in een zorginstelling gaat wonen? De afgelopen jaren is de eigen bijdrage hiervoor alleen maar gestegen. Om de gevolgen beter te duiden, hebben wij drie voorbeelden voor u uitgewerkt.
  • Ouderlijk gezag
    16-02-2017 - Wanneer heeft u wel en geen ouderlijk gezag over uw kind? En wat betekent dat precies? Daarover bestaan veel misverstanden. Momenteel is hierover ook een wetsvoorstel in de maak. Wij zetten de belangrijkste feiten voor u op een rij.
  • 14-02-2017 - Het is van belang dat iedereen bewuste financiële beslissingen kan nemen en vanuit deze visie attendeert FFP u graag op het vorige week verschenen boek 'Nooit meer slapend arm' van Dirk Brounen.

Pagina's