Overlijden

We denken er liever niet over na, maar er komt een dag dat we er niet meer zijn. Op zo'n moment is het belangrijk dat uw nabestaanden weten waar ze aan toezijn. Niet alleen waar het uw laatste wensen betreft, ook als het om de financiën gaat.

Want weet u precies hoe de inkomenssituatie van uw gezin is, mocht een van de partners plotseling overlijden? En heeft u de verdeling van uw nalatenschap goed geregeld, bij voorkeur met een testament?

Welke overwegingen u moet maken bij het bepalen van de verdeling van uw erfenis?

Uw huis is een deel van uw vermogen en telt dus ook mee voor de erfbelasting

Heeft uw pensioenregeling ook een regeling voor uw nabestaanden?

Gerelateerd nieuws

  • Scheiden ouder stel
    10-03-2017 - Weet u hoe hoog de kosten zijn als u of één van of uw ouders noodgedwongen in een zorginstelling gaat wonen? De afgelopen jaren is de eigen bijdrage hiervoor alleen maar gestegen. Om de gevolgen beter te duiden, hebben wij drie voorbeelden voor u uitgewerkt.
  • 14-02-2017 - Het is van belang dat iedereen bewuste financiële beslissingen kan nemen en vanuit deze visie attendeert FFP u graag op het vorige week verschenen boek 'Nooit meer slapend arm' van Dirk Brounen.
  • 27-01-2017 - In januari besluiten ongeveer twee keer zoveel stellen om te scheiden in vergelijking met andere maanden van het jaar. Niet heel feestelijk, maar juist de feestdagen zijn een moment waarop zij de knoop doorhakken. De meeste mensen realiseren zich echter niet genoeg wat de financiële gevolgen van een scheiding zijn.

Pagina's