Relatie

Trouwen of gaan samenwonen is één van de mooiste momenten van uw leven. Op zo'n moment, waarop de liefde de boventoon voert, denken de meeste mensen liever niet na over financiële zaken.

Toch is het verstandig om dit wel te doen. Want als u een gezamenlijke huishouding gaat voeren, verandert er het nodige in uw financiële situatie en in de rechten en de plichten die u heeft.

Is het verstandig om naar de notaris te gaan wanneer je gaat samenwonen?

Wanneer kies je voor huwelijkse voorwaarden en wanneer voor gemeenschap van goederen?

Scheiden is vaak niet alleen emotioneel een ingrijpende gebeurtenis, maar ook financieel.

Wie zijn leven goed op orde wil hebben, heeft ook zijn geldzaken op een rij.

Gerelateerd nieuws

  • 14-04-2017 - Het toeristenseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat tienduizenden Nederlanders hun huis oppoetsen voor de verhuur. De verhuur via Airbnb, Wimdu en andere bureaus kan behoorlijk lucratief zijn. Wat niet alle verhuurders beseffen, is dat er nogal wat bij komt kijken op het gebied van regelgeving. Veel gemeenten stellen allerlei voorwaarden aan de verhuur van privéwoningen. En ook op fiscaal gebied moet u aan bepaalde eisen voldoen.
  • Pensioen in eigen beheer
    10-04-2017 - De Eerste Kamer heeft op 7 maart 2017 het Wetsvoorstel Uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen. De wet is op 1 april 2017 in werking getreden en er geldt een overgangstermijn tot 1 juli 2017. Bent u dga en bouwt u pensioen in eigen beheer op? Dan heeft u tot die datum de tijd om uw pensioenregeling premievrij te maken.
  • Wonen
    14-03-2017 - Heeft u een (bank)spaar- of beleggingshypotheek? Vanaf 1 april 2017 worden de fiscale regels versoepeld. Dat kan interessant zijn, bijvoorbeeld als u de maandlasten wilt verlagen. 

Pagina's