Werken

Voor de meeste mensen is hun werk de belangrijkste bron van inkomsten. Daarnaast bouwen de meeste werknemers in Nederland via hun werk ook pensioen op, waarmee ze hun inkomenspositie na hun pensionering verbeteren.

In de onderstaande artikelen staan we stil bij meerdere aspecten van werken die van belang zijn voor uw geldzaken. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de rechten en plicht die u heeft als u onverhoopt werkloos wordt.

Met de nieuwe Wet werk en zekerheid verandert er veel in het arbeidsrecht

Als u in een nieuwe baan begint, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten.

Wettelijke regelingen moeten helpen om de arbeidsmarkt te hervormen.

Gerelateerd nieuws

  • Pensioen in eigen beheer
    10-04-2017 - De Eerste Kamer heeft op 7 maart 2017 het Wetsvoorstel Uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen. De wet is op 1 april 2017 in werking getreden en er geldt een overgangstermijn tot 1 juli 2017. Bent u dga en bouwt u pensioen in eigen beheer op? Dan heeft u tot die datum de tijd om uw pensioenregeling premievrij te maken.
  • 14-02-2017 - Het is van belang dat iedereen bewuste financiële beslissingen kan nemen en vanuit deze visie attendeert FFP u graag op het vorige week verschenen boek 'Nooit meer slapend arm' van Dirk Brounen.
  • Vakantie
    20-06-2016 - Het is zomer, u gaat op vakantie en wilt nog snel een verzekering afsluiten. Gelukkig is er keuze genoeg op internet en kunt u het al voor een paar tientjes regelen. Maar kiest u wel de juiste polis? Wat is al gedekt via bijvoorbeeld de zorgverzekering? 

Pagina's