Wonen

Uw woonlasten zijn een belangrijke maandelijkse kostenpost. Als u een eigen huis heeft, zijn uw woonlasten meestal deels aftrekbaar. Maar pas op: voor het aftrekken van de woonlasten van uw hypotheekrente gelden wel regels.

Bent u ondernemer en wilt u weten hoe u uw woonlasten zo goed mogelijk kunt regelen? Ook hiervoor vindt u suggesties op de onderstaande pagina's.

De belangrijkste vraag als u wilt verhuizen is of u gaat kopen of huren

Als u een huis koopt in een ander land, houd dan ook rekening met de fiscale regels.

Een hypotheek nemen is meestal de belangrijkste financiële beslissing van uw leven.

Wat zijn de financiële mogelijkheden voor starters op de woningmarkt?

Als u ondernemer bent, gelden er vaak andere spelregels als u een hypotheek wilt afsluiten.

Gerelateerd nieuws

  • 20-06-2017 - De meeste hypotheken zijn aflossingsvrij. Maar dat betekent niet dat de lening nooit hoeft te worden terugbetaald. Banken en andere hypotheekverstrekkers maken zich zorgen over aflossingsvrije hypotheken. Van de uitstaande hypotheekschuld is 55% aflossingsvrij. Dat kan vooral op langere termijn bij veel huishoudens tot problemen leiden.
  • 14-04-2017 - Het toeristenseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat tienduizenden Nederlanders hun huis oppoetsen voor de verhuur. De verhuur via Airbnb, Wimdu en andere bureaus kan behoorlijk lucratief zijn. Wat niet alle verhuurders beseffen, is dat er nogal wat bij komt kijken op het gebied van regelgeving. Veel gemeenten stellen allerlei voorwaarden aan de verhuur van privéwoningen. En ook op fiscaal gebied moet u aan bepaalde eisen voldoen.
  • Wonen
    14-03-2017 - Heeft u een (bank)spaar- of beleggingshypotheek? Vanaf 1 april 2017 worden de fiscale regels versoepeld. Dat kan interessant zijn, bijvoorbeeld als u de maandlasten wilt verlagen. 

Pagina's