Persbericht

HAN Hogeschool - Arnhem Nijmegen wint ‘FFP Student Award 2017’

Datum: 13-06-2017

Amsterdam- Donderdag 8 juni is het studententeam van HAN Hogeschool Arnhem Nijmegen door de vakjury als grote winnaar van het FFP StudentAward 2017 uitgeroepen. De beroepsvereniging voor Financieel planners FFP organiseert voor de studenten van alle Hogescholen Financial Service Management (FSM) de ‘FFP Student Award 2017’. De studenten Michel Hardeman, Sander van der Miesen en Bianca Kuipers ontvangen deze eerste prijs. Zij gaan a.s. oktober naar het internationale Financieel Planners Congres in Nashville, US.

Andrea Middel, bestuurslid FFP en voorzitter van de vakjury is vol lof over deze winnaar: “Deze studenten hebben een inhoudelijk zeer compleet en correct financieel adviesrapport opgeleverd. Dit advies toont dat deze drie studenten de kunst verstaan om eerst met een helicopterview naar de klantsituatie te kijken en dan pas concreet te worden ten aanzien van de wensen en doelstellingen van de klant. De videopitch is zeer origineel en professioneel waarin de klanten zich helemaal centraal voelen staan!” aldus Middel.

De combinatie van een inhoudelijk sterke analyse en financieel advies en de originele en professionele aanpak van de videopitch gaf de doorslag voor de jury om deze inzending tot de winnaar van de FFP Student Award 2017 te benoemen.

De tweede prijs werd in de wacht gesleept door Hogeschool FSM Utrecht en de derde prijs ging naar NHL Hogeschool- Leeuwarden.

Het beroep van financieel planner wordt in de toekomst steeds belangrijker. Consumenten zijn steeds vaker aangewezen op het maken van hun eigen financiële planning en doen vaker een beroep op een professionele financieel adviseur.

De FFP Student Award laat studenten kennis maken met financiële planning in de praktijk. Na een afgeronde studie kunnen zij kiezen voor de  FFP-opleiding waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden. In de financiële wereld staat deze opleiding hoog aangeschreven.

In totaal waren acht HBO-opleidingen met de studierichting Financial Service Management genomineerd. Hiervoor schreven de studententeams op basis van een praktijkcasus een goed onderbouwd persoonlijk financieel plan. Daarnaast maakten zij een videopresentatie waarbij de onderbouwing van het klantadvies en hun adviesvaardigheden duidelijk naar voren moesten komen.

Deelnemende hogescholen:

  • Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
  • NHL Hogeschool in Leeuwarden
  • Hogeschool Rotterdam
  • Hogeschool Utrecht
  • Hanzehogeschool Groningen
  • Windesheim Zwolle
  • Fontys Eindhoven
  • Hogeschool van Amsterdam (HvA)

 

Contactgegevens voor de media:
Clody Derksen, Communicatie
Tel: 06 - 10 20 77 68 
E-mail: clody.derksen@ffp.nl