Het financieel plan voor morgen, overmorgen en verder

Het grootste geluk overkomt je vaak onverwachts. In liefde, vriendschap en nieuwe ontdekkingen. Maar er is ook geluk dat je wél kunt plannen, waarmee je een enorm verschil in jouw toekomst kan maken.

De gecertificeerd financieel planners, aangesloten bij beroepsorganisatie en keurmerkhouder FFP, helpen je graag om dat financieel plan te maken voor het geluk van morgen, overmorgen en verder.

Grip op je financiële toekomst

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Dat is boeiend en enerverend – zolang je er goed op bent voorbereid. Een financieel plan -een van de onderdelen van financiële planning- brengt uitkomst. Hiermee creëer je overzicht over wat je nodig hebt om je wensen en ambities te realiseren. 

Een gecertificeerd financieel planner met het FFP CFP®-Keurmerk helpt je graag om via een overzichtelijk adviestraject een goed financieel plan te maken. Zo ben je verzekerd van objectief en deskundig advies. En je kiest zelf de tariefvorm die past.

Schep een helder totaalbeeld van je financiële wensen en mogelijkheden.

Neem een objectieve professional die maar één belang vooropstelt:dat van jou!

In drie overzichtelijke stappen naar je persoonlijk financieel plan

Een kwestie van maatwerk: kies de tariefvorm die het beste bij je past.

Eerder stoppen?

 

“Ik geniet enorm van mijn werk – en mijn man ook zeker. Toch betrappen we ons zelf er steeds vaker op dat we samen aan het dromen zijn. Dromen van maandenlang door Europa trekken met een klein campertje. Misschien wel als we 55 zijn – juist omdat we dan nog zo fit zijn. Maar dan krijgen we uiteraard nog geen pensioen. En misschien schuift de overheid de AOW-leeftijd intussen nog een paar jaar op. Dus dan is het nu de juiste tijd om te beginnen met extra vermogen op te bouwen.”

 “Waar het op neerkomt als we onze droom willen waarmaken? We willen de keuze hebben om eerder te kunnen stoppen met werken, om het rustiger aan te doen op een moment dat we dat zelf aanvoelen. Dat is nou ons geluk van morgen.”

 “Daarom zijn we gaan praten met een gecertificeerd financieel planner. Met hulp van de gecertificeerd financieel planner kunnen we straks doen waar we samen al zo lang over denken.”

Voor jezelf beginnen?

 

“Het idee om voor mezelf te beginnen geeft me veel energie. Met hulp van een gecertificeerd financieel planner heb ik inzicht gekregen, hoe ik de eerste periode met weinig inkomsten kan overbruggen.”

 “Ik heb nu dus niet alleen een bedrijfsplan, maar ook een persoonlijk financieel plan. Dat is ook best logisch, want mijn persoonlijke financiën verdienen eenzelfde planning als mijn onderneming. Niet alleen voor de opstartfase, maar ook voor later. Want ik moet als ondernemer natuurlijk ook voor mijn eigen pensioen zorgen.”

 “Met dit plan heb ik inzicht en duidelijkheid verkregen. En dat is fijn, want daardoor kan ik me helemaal richten op de groei en het succes van mijn onderneming. En daar doe ik het natuurlijk voor.”

Pensioen en AOW

Droom je ook van maandenlang door Europa trekken met een camper? Dan is je pensioen én AOW-leeftijd van belang, om te weten wanneer je kunt vertrekken.

Krijg dan nu een indicatie van jouw AOW-leeftijd. Maak dan gebruik van onderstaand rekenmodel, gemaakt door het platform Wijzer in geldzaken van het ministerie van Financiën. Begin met het invullen van je geboortedatum. Ga met het resultaat naar je financieel planner.